Online ansökningshandbok

Klagomalresor.com är en online informativ guide som informerar resenärer om metoder som ska kompenseras av flygbolag och flygbolag när de ger besvär för dem under resan.

De olika fallen där resenärerna kan kräva ersättning:

Försening eller inställning:
Dessa är de skador som mest drabbar resenärer i fem kontinenter. Och framför allt i Europeiska unionen.

Överbokning och nekad ombordstigning:
Det blir fashionabelt för transportörer att överboka sina passagerare genom att neka ombordstigning på grund av överbokning av flygbiljetter som orsakar otillgänglighet av platser. Enligt statistik och interna försäljningsregler kan resenärer inte bara kräva en fullständig återbetalning utan också ersättning för de besvär som uppstår.

Missad match
Detta fall är direkt relaterat till de andra skadorna, för även om en fördröjning på två timmar inte är ersättningsberättigande ... En korrespondens som saknas på grund av en fördröjning om 2 timmar är säkert om resenären kan presentera dokument av hans bokningar (elektroniska biljetter, ...).

Ingen hjälp
Den här kategorin innehåller allt som är extremt under en organiserad resa, till exempel gruppens resande med hjälp av deras guide, fel som gjorts av resebyrån vid bokning (hotell, avgångs- / ankomstdatum, ...).

Tappat / skadat bagage:

Oavsett om det är flygplan, tåg, båt eller annat transportmedel, upplever många passagerare besvär när de kommer till destinationen och upptäcker att deras bagage har gått vilse eller skadats.

Det är deras rätt att kräva ersättning från sina operatörer.