Erfordra ersättning från din flygbolaget

Passagerare anses vara offer för luftskador när flygningen är försenad eller när deras anslutning avbryts utan förvarning eller när de nekas vid ombordstigningsgrinden på grund av överföringen flygbiljetter. Detta fenomen är också känt som överbokning.

Du har också upplevt samma öde som de tusentals resenärer som skadas varje år? Från och med nu kan ingenting förstöra din resa ombord. Eventuella olägenheter du upplever på flygplatsen, som orsakas av din operatör, är monetiserad. Förutom att du behöver erbjuda en annan resolösning genom att placera dig på ett annat flyg, måste ditt flygbolag erbjuda dig ett bidrag vars belopp beräknas utifrån avståndet på ditt flyg.

Att ha rätt till ersättning? Detta är inte möjligt om inte följande villkor är uppfyllda:

- Ta av från flygplatsen 180 minuter (3 timmar) efter den initiala avgångstiden.

- Försenad flygning (om inte passagerare informerades två veckor i förväg)

- Överbokat flyg

- Samarbete som drivs av ett EU-företag eller från en EU-flygplats

- Skadorna är inte orsakade av stora styrkor (storm, strejk på flygplatsen, ...).

Fyll i ansökningsformuläret på engelska

Vad är faktorerna som berättigar till stöld för ersättning?

Tre faktorer kan avgöra om ditt flyg ger eller inte, tillgång till ekonomisk ersättning:

- Huvudkontoret för flygbolaget: Flygbolagen har sitt huvudkontor på europeiska flygplatser berörs med 261/2004 lag oavsett om flygningen skulle servas för eller kommer från ett afrikanskt land, asiatiska, amerikanska eller europeiska.

- Avreseflygplats: Alla reguljärflyg som avgår från en europeisk stad (EU) är berättigade till ersättning, oavsett namnet på flygbolag som bedriver trafiken.

- Skadans natur: Flygfördröjning på grund av ett fel som inträffade på enheten? I detta fall är flygbolaget ansvarig på störningar i resan måste därför betala ersättning.

Men om de olägenheter som du stod inför är källan till stora krafter, vädret olämpliga för start flygplan, politisk instabilitet i staden avgång eller ankomst, ... lufttrafikföretaget frigörs från ersättning.

- Du valde att försvaras av ett advokatbyrå? En provision på 30% kommer att dras av från det återvunna beloppet. Men ingen avgift kommer att tillämpas om din fil inte avvecklas.