Hävda ersättning i fall av forsenat flyg

Ditt flyg var försenat med flera timmar? I enlighet med EG-förordningen 261/2004 om regler för skydd av flygpassagerare måste flygbolaget hjälpa dig och alla passagerare som reser med dig ombord på måltider och drycker utöver två gratis telefonsamtal. Denna hjälp ges från en fördröjning om två timmar, men om planets start kommer att ske först efter flera timmars fördröjning (3H), kan du erbjuda mycket mer än måltider och förfriskningar, du har möjlighet att få en ersättning på 250 euro eller mer, och det har inget att göra med priset på din biljett.

Du kan få upp till 600 euro trots att din flygbiljett är värd 60 euro. Värdet av ersättningen som erbjuds av en flygoperatör är inte relaterad till biljettens storlek, utan snarare avståndet mellan resan mellan avgångsflygplatsen och ankomstdestinationen.

Få upp till 600 €

Som flygpassager, och enligt Air Consumer Rights Act, har du rätt till ersättning. Hävda dina rättigheter och få 250 euro, 400 euro respektive 600 euro för varje flygning på -1500km, -3500km och + 3500km.

Fyll i formuläret omedelbart och ta emot pengarna utan att behöva göra några ansträngningar.

När du befinner dig fast vid flygplatsen i trehundra minuter (fem timmar), kan du välja mellan:

- Njut av en fri natt (boende på hotell) samtidigt som du säkerställer din resa till och från flygplatsen och ditt boende (tjänst som erbjuds av flygbolaget).

- Avbryt bokningen av ditt flyg och fråga företaget om att återbetala biljettpriset.

I samtliga fall måste din operatör betala ersättning till alla försenade passagerare, som har ett ombordstigningspass. Detta är en extra ersättning för de besvär som de har uppburit på flygplatsen på grund av förseningen orsakad av flygningen.

Fyll i reklamationsformuläret

Termer berättigande?

De flygningar som ger upphov till ekonomisk ersättning är de som drivs av lufttrafikföretag vars huvudkontor ligger i en EU-stad eller de som är planerade från EU: s flygplatser.

Ditt företag är befriat från att betala dig en ersättning om det kan visa att förseningen som orsakar störningar i trafiken till din flygplats beror särskilt på okontrollerbara omständigheter som regnskuror, vulkanutbrott, kontrollers strejk på flygplatsen. flygplats, ...