Krav ersättning i fall av avbokat flyg

Varje dag går miljontals passagerare till flygplatsen ombord och når destinationen. Det finns passagerare som reser på jobbet, andra som går på semester eller för utflykter och vandringar, ...

Efter att ha slutfört incheckningen av bagage och väntar på ombordstigningsportarna öppnas de plötsligt över meddelandet på skylten som meddelar att flygningen har blivit avbruten.

I liknande situationer frågar passagerare ofta om skälen till att avbryta resan, dessutom tvingar deras flygbolag inte att påberopa exceptionella omständigheter för att motivera detta olägenheter (dåligt väder, mekaniska problem vid en annan flygning som hindrar start av hans, ...).

Ersättning väsentlig

Föreslå ett annat flyg till passagerarna? Detta är det minsta som ett flygbolag kan göra för att reparera de olägenheter det har orsakat för sina kunder. De förtjänar mycket mer att omfördelas på ett alternativt flyg. Enligt den europeiska förordningen 261-2004 kan de till och med kräva en summa pengar vars belopp är mellan 250 och 600 euro.

Logiskt måste lufttrafikföretaget respektera sitt kontrakt med passageraren genom att betjäna sitt flyg vid den tidpunkt som anges på sin biljett och representerar hans resekontrakt.

Luftfartslagen anger också att flygbolaget i händelse av oförutsedd avbokning av flygningen är skyldig att placera sina passagerare på en annan rutt så snart som möjligt.

Till dess att operatören erbjuder dem en annan rotation, kan passagerare använda måltider + drycker, naturligtvis, från det ögonblick då kumulativ fördröjning överskrider tröskeln på två timmar.

Passagerare kan också kompenseras när start av den nya vägen tar bara tre timmar. Självklart, för att utnyttja denna rätt måste deras flygbolag vara baserat i ett land som är medlem i Europeiska unionen eller att deras flygning är planerad från en EU-stad.

Fyll i reklamationsformuläret

Vad ska företaget erbjuda dig?

Ett lufttrafikföretag kan inte frigöra sig från att kompensera sina passagerare när avbrott i flygplanet inte kan hänföras till extraordinära omständigheter som strejk hos flygplatsagenter eller flygtrafiktjänstemän, eller om väderförhållandena är olämpliga för att ta av plan, ...

Du, som förseelse, har möjlighet att be din operatör att erbjuda dig ersättning. Oavsett om du väljer att ta ett annat flyg eller avbryta din biljett för återbetalning, är det rätt att fråga om kontant ersättning.