Hävda ersättning i fall av överbokat flyg

"Ledsen din plats är överbokad, gå till biljettkontoret och vi kommer att ge dig anvisningar att följa", Denna dåliga överraskning som meddelas till vissa resenärer på avresedagen kan göra sin resa till en mardröm.

Överbokning, som även kallas överbokning, är ett flygbolagspraxis för att sälja mer flygbiljetter än platser som är tillgängliga i sina flygplan som drivs på de berörda flygbolagen.

Denna skada kan nu repareras, det ger rätt till ersättning, samt förseningar och avbokningar.

Vid överbokning kan passagerare frivilligt lämna sitt flyg i utbyte mot ekonomisk ersättning med att veta att deras flygbolag garanterar dem platser vid nästa flygning som betjänar deras destination.

Även om ingen vill lämna sitt säte och lämna sin plats till en annan resenär, men denna fördom kan ge honom tillgång till ersättning för en stor summa pengar.

Enligt den skala som fastställts av Europaparlamentet, som försvarar och skyddar luftkonsumenternas rättigheter, får de lämna in ett klagomål mot operatören genom att kräva ersättning på 250 euro, 400 eller 600 euro. Beloppet beräknas utifrån avståndet för den rutt som ska färdas av flygplanet.

Vänd din överbokning till en inkomstkälla!

Ditt flyg har överbokats? Du stressar inte längre för att se ditt flyg ta av utan dig. Din operatör får inte bara erbjuda dig en annan routinglösning till ditt slutdestination, utan ger dig också en summa pengar av ett minimibelopp som fastställts av Europaparlamentet till 250 euro.

Står du överbokning? Eftersom flygbolaget har förhindrat dig från ombordstigning, måste det reparera denna olägenhet genom att erbjuda kompensation på minst 250 euro.

Att njuta av det, bevisa bara din närvaro på flygningen genom att hålla i din besittning, ombordstigningspasset.

I stället för att sätta dig under press genom att utlösa ett skadeståndsförfarande inför domstolen, fyll bara i ett onlineformulär, så att du kan kompenseras utan att lämna din soffa!

Fyll i reklamationsformuläret

Är du överbokad?

Du har rätt till vissa tjänster, inklusive hämtning av flygplatsen (möjlighet att återställa, uppdatera, ...).
Dessutom har du rätt att kompenseras. Det belopp som operatören måste betala dig är det belopp som erbjuds resenärer som upplever förseningar eller avbokningar.