Erfordra ersättning för din obehag med Aer Lingus

Aer Lingus är det första flygbolaget i Irland. Huvudkontoret ligger i Dublin och serverar en flotta med femtiofyra flygplan, utplacerad till fyrtio destinationer runt om i världen.

För information hör detta lufttrafikföretag till ett EU-land, så alla passagerare som är försenade eller avbrutna är berättigade till ersättning.

Håll lugn genom att hänvisa ditt ärende till advokater

Advokater med väsentliga färdigheter och fördjupad kunskap inom många rättsområden, inklusive luftkonsumentersättning, står till ditt förfogande.

Från den första kontakten med ditt företag ger sina rådgivare dig fullständiga svar på de olika frågorna i samband med din skada.

Dessa juridiska experter kan ge dig en fullständig rättslig ram för att hantera alla aspekter av ditt ärende.

Hur ersättningen beräknas

Endast kilometeravståndet (mellan de två flygplatser) som kan avgöra kompensationen för att lösa besväret:

< 1500 Km => 250 €
≤ 3500 Km => 400 €
> 3500 Km => 600 €

Fyll i reklamationsformuläret

Fördröjning av mer än 3 timmar

Oförutsägbara händelser kan hända plötsligt och i sista minuten kan störa din resa. Oberoende av din vilja kan de helt enkelt stoppa dig från att flyga som du vill.

Förseningar på mer än två timmar omfattas av vissa tjänster som erbjuds gratis till passagerare, inklusive måltider / drycker, kommunikation (telefonsamtal och sms), boende, ... medan det ögonblick som förseningen anses vara överdriven (mer tre timmar) kan de skadade få ersättning.

Endast i händelse av force majeure som (vulkanutbrott, väder, civilrevolution, ...) är befraktaren befriad från sitt ansvar till sina passagerare, eftersom dessa omständigheter inte var hans kontroll.

Sista minuten avbeställning

När ett flyg avbryts ber flygbolaget sina passagerare att inte oroa sig för att lova att hitta en ersättningsflygning så snart som möjligt.

Efter att ha avbrutit sin resa informerar operatörerna inte sina passagerare om alla sina rättigheter, så att de inte kan hävda dem.

Din ersättningsberättigande beror huvudsakligen på din närvaro på marken. Du har självklart möjlighet att hävda det om ditt andra plan inte tar luften eller anländer till flygplatsen på ditt resmål efter tre timmar sen.

överbokning

Genom att köpa en flygbiljett måste den innehålla all information om din resa, inklusive namn, destination, stad och avgångstid och ankomst samt platsnummer. Men för närvarande är det inte tillräckligt med en biljettförsäkring för att garantera sin plats ombord, det kan vara att vid tidpunkten för ombordstigning kommer vi att bli förvånad över förekomsten av en person som äger samma biljett än samma platsnummer. Allt detta är felet i flygbolaget överbokning.

För att hantera detta fenomen har Europaparlamentet beslutat att införa ekonomiska sanktioner för att ta itu med de skador som passagerarna lidit, om överbokning.

Missad mellanlandning

Om förseningen som registrerats på din första flygning som serverades av Aer Lingus gjorde att du saknade din korrespondens? Det är upp till det irländska flygbolaget att schemalägga ett annat flyg till ditt resmål, och det senare kommer att kompensera dig om du landar på flygplatsen tre timmar sen.

Fyll i reklamationsformuläret

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *