Erfordra ersättning för din obehag med Alitalia

Alitalia, ett av de äldsta flygbolagen i Europa, ansluter nästan fyra hundra destinationer över hela världen från sina olika nav, inklusive Rom Leonardo da Vinci - Fuimicino (huvudbasen).

Ibland orsakar flygningarna som betjänas av den italienska transportören flagranta förseningar. Resenärer som är bekväma med sådan skada har möjlighet att kräva kompensation.

Startups till din tjänst

Få ersättning från en operatör? För att denna operation ska kunna utföras lätt, är det bättre att kontakta en specialist i försvaret av passagerares rättigheter. Advokater eller juridiska experter kan snabbt bearbeta och utvärdera besväret och informera dig om det belopp som din operatör måste betala dig.

Beräkna din ersättning

Kompensationsbeloppet definieras endast enligt resans avstånd:

< 1500 Km => 250 €
≤ 3500 Km => 400 €
> 3500 Km => 600 €

Fyll i reklamationsformuläret

Forsenat-flyg

Resa med Alitalia? Eftersom det nationella transportföretaget betjänar hundratals förbindelser varje dag, finns det alltid risk för att försenas eller avbryts vid flygningar. Det italienska företaget kan faktiskt alltid respekterar hans resa schema, med alla tekniska problem som kan uppstå på flygplanet i sista minuten genom att förhindra deras avgång, strejker som kan tillkännagavs av medlemmarna i sin kabinpersonal, ...

I vilket fall som helst, oavsett vad som händer med ditt flyg, vet du att en lag om skydd för flygpassagerare skyddar dig. Founded in 2004, det ger dig ersättning (pengar) när du är försenade med din operatör (utom i fall av förekomsten av force majeure).

Avbokat flyg

Reser med flyg? När du är skyldig att uppfylla sina reseplaner anländer till flygplatsen innan den slutliga ombordstigning tid, ditt flygbolag också tänkt att träffa dig, bär dig i tid.

Om flygfördröjningar kan förstöra din flygresa, vad tycker du om avbokningen? Ett avbokat flyg är synonymt med en bortkastad resa. Eftersom Europaparlamentet fastställt 261/2004 bestämmelser som skyddar konsumenterna i händelse av skador orsakade av deras bärare, de har omvandlats till pengar genom att vissa trentaines miljoner passagerare, ...

överbokning

Att avstiga en passagerare från planet? Detta är endast möjligt om flygbolaget har funnit att det utgör en risk för andra resenärer till besättningen ombord.

Flygbolag, inklusive Alitalia, får inte på något sätt ta bort passagerare från sina flygplan. Men de är skyldiga att göra det när deras flyg är överbokat.

Ett överbokat flyg kan orsaka skada. Passagerare som är offer för denna praxis måste kräva ersättning.
Eftersom Alitalia är baserat på en flygplats som är belägen i ett EU-land, ger alla flygningar rätt till ersättning.

Missad mellanlandning

Att missa sin korrespondens? Detta räcker för att hans resa ska bli förstörd och hans semesterplaner ändras.

Ersättning lämnas när du missar den andra anslutning på grund av en försening som utförs på den första flygningen, som företaget är ansvarig.

Om flygningen har förskjutits på grund av en storm eller strejk plötsligt aviserats av flygledare union är bäraren befriad från straffrättsligt ansvar.

Fyll i reklamationsformuläret

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *