Erfordra ersättning för din skada med British Airways

British Airways, Storbritanniens ledande flygbolag, flyger tusentals flygningar varje år till och från mer än tvåhundra destinationer i fem kontinenter. Dessa flygningar visar ibland förseningar och annulleringar eller överbokning, ... Enligt de regler som tillämpas enligt den europeiska lagstiftningen som tar hand om skyddet av luftkonsumenternas rättigheter, kan de bevilja sig ersättning vid eventuella olägenheter.

Juridiska experter till ditt förfogande

Även om transportören hittar dig ett annat flyg flera timmar senare, kommer det inte att reparera den skada som lidit, vilket gör att du förlorar en dyrbar dag på din resa.

Online startups har lanserat kompensationshjälp, så att offren kan lämna sina fordringar på distans med de just erfarna, börjar de omedelbart behandla sina journaler för att informera dem om en kort tid om deras rätt till ersättning.

Beräkna din ersättning

Kilometervågarna som definierar det belopp som förtjänade (reparation av besväret) är:

< 1500 Km => 250 €
≤ 3500 Km => 400 €
> 3500 Km => 600 €

Efterfrågan dina rättigheter genom att fylla i formuläret nedan (på engelska):

Forsenat flyg

I händelse av flygförseningar kräver EU: s lagstiftning om flygpassagerare att operatörerna ska informera passagerare om sina rättigheter i mat, boende (samt transport till och från bostadsort), kommunikationslösningar och lump summa ersättning från det ögonblick som planet är tre timmar sent.

Denna rättighet, som ofta försummas av flygbolagen, skyddas av den europeiska förordningen 261/2004 som faktiskt existerat sedan 2004.

Överbokning

Vi kan alla drabbas av den typen av skador på flygplatsen. Företaget har tillstånd att marknadsföra upp till 10% fler platser på sitt flygplan som drivs på rutten. Detta är en övning som används av de flesta flygoperatörer som föreskriver att vissa passagerare saknas i flygplatsen på dagen för flygningen.

Å andra sidan, om alla resenärer med giltiga bokningstitlar (biljetter) dyker upp för ombordstigning, är företaget skyldigt att vägra några av dem före start.

Överbokning är tack och lov ersättningsbar. Genom att genomgå det får vi möjlighet att kräva ytterligare ersättning utöver det belopp som hans flygbolag erbjuder i utbyte mot sin plats ombord.

Avbokat flyg

Efter att du slutfört din incheckning på flygningen och kollade bagaget på flygplatsen upptäckte du att ditt flyg aldrig kommer att ta av eftersom det avbröts? Oroa dig inte särskilt och lär dig snabbt om orsakerna till att din resa har blivit avbruten, väntat länge.

När du förstår att denna avbokning inte berodde på stora krafter, inklusive vädret eller flygplatsens personalstrejk, ... tänk snabbt att begära ersättning.

Missad mellanlandning

Det här är också fall som ger rätt till enhetsbeloppet. Passagerare som saknar sin andra länk på grund av en försening i sin ursprungliga flygning har möjlighet att kräva ersättning.

Om denna försening orsakades av British Airways, måste avgången säkerställas från en flygplats i Europeiska unionen så att vi kan få ersättning.

2 thoughts on “British Airways

  1. Vi fick ett sms kl 12 att vårat flyg från New York till London var inställt, vårat flyg skulle ha gått kl 23 från New York, i smset vi fick så stod numret för göra en ombokning och vi gick till vårt hotell och ringde men stod i kö i över 30 min och inget svar, Vi bestämde oss då för att åka till flygplatsen och väl där blev vi inbokade på ett flyg 18.30 amerikansk tid, istället för 23.Vi missa en heldag i New York pga av väldigt sent inställt flyg plus att vi nu fick längre väntetid i London för flyget till Göteborg. Det va andra gången på denna bokningen vi fick inställt flyg och va tvugna att boka om vår resa, och tycker verkligen att det sköts väldigt dåligt att man bara skickar ut ett sms att man ska kontakta flygbolaget. Som sagt 1 heldag i New york gick till spillo, som vi hade planerat massa aktiviteter på.

  2. Our plane was cancelled when we arrived to the airport to check-in ! We didnt recive any information about why it has been cancelled ! When we came to the hotel the lady who helped us to book a new flight forgot to get us 2 vouchers so we got a room for 3-4 persons when we were 7 of us! late in the night when 3 of us slept on the floor the hotel receptionist came up and said the they could give us a second room! Then the hotel charged my father in laws kreditcard with 35 dollors even though we never bought anything !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

code