Erfordra ersättning för din obehag med Scandinavian Airlines System

Scandinavian Airlines System, förkortat SAS, är ett flygbolag i Skandinavien, och medlem av Star Alliance. Det grundades 1918 som de första operatörerna i världen och tog över områden med KLM.

Med tanke på att bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige, är detta flygbolag beordrat att betala ersättning till sina passagerare när flygningarna upplever betydande förseningar eller avbokningar, ...

Bara advokater som kan hjälpa dig att få ersättning

Genom att välja att försvara sig med en specialist advokat kan du spara tid, men också din sinnesfrid. Du behöver inte ens förklara ditt ärende för någon eftersom du bara behöver skicka dina kontaktuppgifter och resa data till juridiska experter via en enkel onlineformulär.

Din fil kommer att behandlas snabbt och analyseras av advokaterna som kan utvärdera beloppet för att reparera besväret efter att de har bekräftat att du är berättigad till ersättning.

Hur beloppet av hans ersättning kan fastställas

Ja det beräknas endast enligt flygens kilometriska avstånd:

< 1500 Km => 250 €
≤ 3500 Km => 400 €
> 3500 Km => 600 €

Fyll i reklamationsformuläret

Fördröjning

På grund av ett tekniskt problem kan ett flyg endast starta efter flera timmars försening. Att reparera ett mekaniskt misslyckande kan ta lång tid så att flygplanet är klart att starta från sin landningsbana.

Det finns också flygplan som genomgår ett tekniskt problem under flygningen vilket gör att piloter kan flytta planet till en annan flygplats ... Det här är verkligen händelser som kan leda till överdrivna förseningar och därmed sätta passagerare i ilska.

Denna olägenhet som kan orsakas av SAS måste repareras om inte den senare har lyckats motivera sig genom förekomsten av speciella omständigheter (väder, kollision med fåglar, ...)

Avbrutna flygningar

Varje dag sitter hundratals enheter på marken. Orsaken, en strejk som tillkännages av fackföreningen av piloterna ber om förbättring av deras inkomster, ...

På grund av denna rörelse kan tusentals passagerare inte flyga i tid. Strejken kan vara en eller flera dagar, vilket får bäraren att avbryta sina rotationer.

Vid avbokning börjar besättningsmedlemmarna i det berörda flygbolaget att betjäna passagerarna med mat och tilltugg, vägleda dem och följa dem tills operatören är redo att erbjuda dem en ersättningsflygning. Men allt som inte räcker för att lugna sina grumbling.

Enligt EU-lagstiftningen kan denna typ av skada endast lösas och repareras med en schablonbelopp.

överbokning

Vid överbokning (överlåtelse av flygbiljetter) har SAS inget annat val än att driva några passagerare för att ge upp sina platser eftersom planet inte kan ta av med närvaro av passagerare som inte är sitter i sitt säte.

Tusentals eller till och med miljontals resenärer står inför denna skada, men en minoritet av dem är redan medvetna om sina rättigheter när deras flyg är överbokat.

Efter att ha tagit en ersättningsflygning har offeret rätt att begära ersättning för de besvär som hans operatör lidit om han anländer till flygplatsen med en dröjsmål på mer än tre timmar.

Missad mellanlandning

När man saknar flygningen är det inte längre användbart att beräkna längden på förseningen för att veta att den är berättigad eller inte, till ersättningen.

Om det har hänt dig att du har rest på ett flyg med två resor och du missade din andra anslutning på grund av en fördröjning på din första flygning som serverades av SAS. Den svenska transportören måste kompensera dig enligt bestämmelserna i EC261 / 2004-lagen.

Fyll i reklamationsformuläret

4 thoughts on “Scandinavian Airlines System

  1. Jag är en 84-årig man, permanent handikappad efter trafikolycka. Jag kan endast gå mycket korta sträckor, med hjälpmedel. Den 20 oktober flög jag med SAS från Alicante via Stockholm till Köpenhamn.
    På resan mellan Stockholm till Köpenhamn (Sk1427) blev jag nekad tillgång till främre toaletten av den manliga flygvärdinnan. (25793). Trots min och min hustrus vädjan blev jag inte insläppt dit, utan hänvisad till den bakre toaletten. Vi satt på rad 2. Ett avstånd långt över min gåförmåga. Jag var riktigt plågad under denna resan. Min fru som är läkare var mycket upprörd och försökte övertala flygvärdinnan att öppna den främre toaletten. Kaptenen blev inte kontaktad betr. detta,

  2. Our homebound trip was cancelled by SMS and we call customer service to get a new ticket. Next available ticket home was July 30th and instead of direct flight CDG to CPH we had to fly via Stockholm Arlanda (ARN) with a pitstop of >4 hours. We were hence more than 24 hours later home than booked and had to extend our hotel reservation and costs with one day (the short notice hotel booking costed us 317,40 euro). I would like to get the extra costs for the extended stay at our hotel refunded.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *